ΔΕΛΦΟΙ

Οι Δελφοί θεωρούνται από την αρχαιότητα ως “Το Κέντρο του Κόσμου" και αποτελεί πλέον Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η πόλη των Δελφών, με την εντυπωσιακή και μακρόχρονη ιστορία της, βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλαγιά του Παρνασσού. Εκεί βρίσκεται το Μαντείο που προέβλεπε το μέλλον για τους Έλληνες, και θεωρητικά για όλο τον κόσμο της κλασικής αρχαιότητας. Η μεγάλη ιέρεια του Μαντείου, η Πυθία, έδινε χρησμούς σε εξέχουσες προσωπικότητες όπως οι βασιλείς και οι στρατηγοί. Το νόημα των χρησμών ήταν συχνά διφορούμενο, αφήνοντας την ερμηνεία στους ίδιους τους ανθρώπους που πήγαιναν στους Δελφούς για να τη συμβουλευτούν.

Μεταξύ των πιο διάσημων αξιοθέατων στους Δελφούς, οι ταξιδιώτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν το Ναό του Απόλλωνα και το Θέατρο, το Θόλο και τον Ιππόδρομο, την Κασταλία Πηγή και πολλά ακόμη.

Η πόλη των Δελφών είναι η συνέχεια της ιστορικής τοποθεσίας του Μαντείου των Δελφών. Το χωριό Καστρί χτίστηκε πάνω στα ερείπια του Μαντείου. Μετακινήθηκε στην σημερινή του θέση το 1893, μετά την έναρξη αρχαιολογικών ανασκαφών στην ευρύτερη περιοχή. Η πόλη βρίσκεται σε υψόμετρο 550 μέτρων και αναφέρεται ως παγκόσμιο πολιτιστικό κέντρο και κέντρο φυσιολατρικού τουρισμού και αθλητισμού. Ένα καταπληκτικό δίκτυο από αρχαία και σύγχρονα μονοπάτια έχει αναπτυχθεί στην περιοχή, προσφέροντας τον απόλυτο προορισμό για δραστηριότητες πεζοπορίας.

Εκτός από τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο, αξίζει να επισκεφθείτε το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο, και αρκετά μοναστήρια στη γύρω περιοχή, με σημαντικό θρησκευτικό ενδιαφέρον. Επιπλέον, οι Δελφοί βρίσκονται σε απόσταση 10 χλμ.από την Αράχωβα, ένα δημοφιλή χειμερινό προορισμό στην ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και κοντά στο Γαλαξίδι.
 

Πώς θα φτάσετε


Με αυτοκίνητο
Από το Αεροδρόμιο της Αθήνας (180χλμ.) θα μπείτε στην Αττική Οδό και θα οδηγήσετε με κατεύθυνση προς Ελευσίνα, βγαίνοντας στην έξοδο 9 προς Λαμία (Ε 75).
Συνεχίστε να οδηγείτε στον εθνικό αυτοκινητόδρομο και βγείτε στην έξοδο προς Κάστρο στα δεξιά σας, με κατεύθυνση προς Λειβαδιά, μετά περάστε μέσα από την Αράχωβα και μετά από 9 χλμ. Θα βρίσκεστε στους Δελφούς.
Από την Ολυμπία (209 χλμ.) και από Πάτρα( 120χλμ). Από την Ολυμπία οδηγείτε κατευθείαν προς Πάτρα στον αυτοκινητόδρομο Ε55. Μετά την Πάτρα οδηγείτε με κατεύθυνση τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και συνεχίζετε προς Ναύπακτο. Ακολουθείτε τη διαδρομή προς Γαλαξίδι, Ιτέα και φτάνετε στους Δελφούς.
Από την Καλαμπάκα. Από εδώ παίρνετε τον εθνικό αυτοκινητόδρομο Ε65, περνάτε τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα και οδηγείτε με κατεύθυνση προς τη Λαμία. Στρίβετε δεξιά στην έξοδο προς Άμφισσα και Δελφούς. Μετά την Άμφισσα συνεχίζετε για Δελφούς.


Με λεωφορείο
Από το αεροδρόμιο μπορείτε να πάρετε τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο (www.oasa.gr) και να κατεβείτε στο σταθμό “Νεραντζιώτισα”.
Στη συνέχεια μπορείτε να πάρετε το ΜΕΤΡΟ γραμμή 1 με κατεύθυνση προς Πειραιά και να κατεβείτε στο σταθμό ‘Κάτω Πατήσια’. Ο σταθμός λεωφορείων Αθηνών βρίσκεται κοντά, (στην οδό Λιοσίων 260 – τηλ. 30 210 8317096) . Από εκεί μπορείτε να πάρετε ένα από τα συχνά δρομολόγια για Δελφούς (η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 3 ώρες).
Όταν φτάσετε στο σταθμό λεωφορείων των Δελφών (τηλ.:+30 22650 82317) θα πάρετε την κεντρική οδό Βασιλέως Παύλου, και σε 200 μέτρα απόσταση θα βρείτε το ξενοδοχείο στην αριστερή πλευρά του δρόμου.
Tripadvisor
Free Wi-Fi
FOLLOW US
Hermes Hotel
Βασιλέως Παύλου 27,
Δελφοί 33057 ΦΩΚΙΔΑ
Τηλέφωνο: (+30) 22650 82 318
Fax: (+30) 22650 82 639
MHTE:1354K013A0064500
© 2024 HERMES HOTEL. All rights reserved.
Site & Web Promotion by overron  |   incom cms  |   web promotion